Creative Designer & Writer from MY.

A designer who have so much on the plate, that decided to just go to sleep. It is always a new day tomorrow. And, I am the author of the book #CeritaBudakDesign.

The Three+ Years of Journey

Seminggu dari sekarang, all that stuff that me and my wife have gone through, will meet its so called ‘judgement day’.

Perjalanan aku mula kurang sikit je sebelum anniversary perkahwinan aku yang ke-2. Memanglah ramai orang kata, alah baru dua tahun, lepaklah dulu. Enjoy masa berdua ni, bukan semua orang boleh dapat peluang macam tu, bla bla bla dan sebagainya.

Well, guess what?

Kalau aku ikutlah apa orang kata, lepak dulu sampai sekarang ni ke contohnya, then aku mungkin takkan tahu pun situasi sebenar keadaan fizikal aku. Sihat ke, sakit ke, ada kurang ke, kalau aku lepak, memang sampai sekarang aku tak tahu. Dan kalau sekarang baru aku decide untuk oklah, cukuplah lepak, jom usaha, then mungkin perjalanan aku dan isteri akan stretch untuk tiga, empat tahun lagi.

Dan kalau itu yang berlaku, makanya percentage untuk berjaya berkemungkinan jatuh lagi.

Jadi, minggu depan, judgement day aku.

Aku harap, tak kira apa resultnya, aku diberi kekuatan.

Nampak je aku kuat, tapi sebenarnya, boleh jadi separuh jiwa dah kena rip-apart.

Minggu depan: 12 September 2017, boleh jadi permulaan perjalanan hidup baru aku.