hdj & harinya dalam blog.

Creative yang buat design & kadang-kadang menulis.
Sekali-sekala buat video, ada Youtube channel.

It’s a “garfu-ing” lonely world.

Whatever the title means.

In September, which is about three months from now, I’ll be “celebrating” my fifth year as the leader of Creative. Atau kalau dalam title official-nya ialah Chief Creative Officer. Jangan keliru dengan title tu sebab it’s does not seems that great as the title might suggest. Bunyi macam gempak. Macam bila orang kata dia tak kerja, tapi buat bisnes sendiri, orang akan assume bisnes sendiri ni syok. Tapi orang tak tahu dia punya struggle nak berbisnes tu, fuh. Samalah macam kerja aku ni. Orang assume gempak, tapi kau tak tahu punya berat responsibility tu macamana. Dan kerja sebagai seorang Chief Creative adalah kerja yang GILA lonely.

Tidaklah aku nak tanam dalam kepala kau yang aku tengah merungut.

Lonely ni ada banyak jenis dan lonely yang aku sebutkan dekat atas ni ialah lonely dari segi kau sebenarnya bersendirian most of the time. Dalam hal kerja, kau kena buat decision sendiri dan kalau decision yang kau buat, atau benda yang kau sebut tu tidaklah disukai oleh majoriti, perasaan berseorangan tu lagi terasa-urgh.

Lima tahun ni sebenarnya dah cukup masa untuk mula fikir what’s next.

Tapi, belum lagi sebab banyak yang belum selesai.

Biarlah aku habiskan dulu apa yang perlu dihabiskan.

The time will come when it comes.

But that loneliness, takda apa aku boleh buat selain dari hadap sajalah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *