hdj & harinya dalam blog.

Creative yang buat design & kadang-kadang menulis.
Sekali-sekala buat video, ada Youtube channel.

That funny feeling

Aku pernah ada tendency untuk left everything behind, and begin all over again.

Sebelum 2013, setiap setahun aku akan berubah arah.

Sampailah hujung 2013 bila aku mulakan satu kerja baru dekat Sungai Besi. Tapi antara 2013-2016, ada juga beberapa kali berubah arah kejap. Tapi dalam bentuk aku buat projek tepi instead of totally taking on a new route. And from end 2016 sampailah sekarang, 2021, I’ve been on the same journey. Well the journey is somewhat different since 2018, but it is still on the same boat.

And that feeling, than funny feeling is now back.

Aku tak boleh nak describe. Tapi kalau secara kasarnya, memang rasa macam nak “lari”.

Cuma problemnya, kalaulah betul aku nak “lari”, pelarian aku tu tak fully prepared.

Perasaan nak lari tu kuat, tapi dalam masa yang sama aku tahu yang kalau aku lari, aku akan kecundang, tercedok teruk.

And the end, takpalah. Simpan dulu. Negara pun tengah kucar-kacir urus pandemik.

Unfinish business masih banyak.

Tapi satu soalan yang kekal ialah, is this a normal introversion trait or something else that’s way serious?

Entahlah.